BLOG

Wat als een zieke werknemer op vakantie wil?

Maak schriftelijke afspraken over het afboeken van bovenwettelijke vakantiedagen als een werknemer ziek op vakantie gaat of als hij ziek wordt tijdens zijn vakantie. Doe dit het liefst in uw bedrijfsreglement of arbeidsovereenkomst. U kunt ook individueel afspraken maken zodra de situatie zich voordoet.

Lees verder »
ziek tijdens vakantie

Ziek tijdens een vakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Wat nu als jouw medewerker wordt ziek tijdens zijn vakantie? Kun je de vakantiedagen toch gewoon afschrijven? En hoe controleer

Lees verder »
vakantiekrachten-loonheffing

Wettelijk minimumloon per 1 juli

Het wettelijk minimumloon voor werknemers van 21 jaar en ouder bij een volledig dienstverband bedraagt per 1 juli 2021: per maand € 1.701,00, per week € 392,55 en per dag € 78,51.

Lees verder »
verzuimbegeleiding-thuiswerken

Verzuimbegeleiding en re-integratie bij thuiswerkers

Voorkom een loonsanctie (van het UWV). U kunt er niet zomaar van uitgaan dat u re-integratietrajecten nu op een laag pitje kunt zetten, ook al zegt het UWV coulant te zijn bij thuiswerkers! Houd een re-integratiedossier bij. Centraal blijft namelijk staan of er in alle redelijkheid door werkgever en werknemer alles is gedaan om te re-integreren.

Lees verder »
arbeidsovereenkomst

Gewijzigde of nieuwe arbeidsovereenkomst?

Bij een wijziging van de arbeidsovereenkomst kan er worden volstaan met een addendum. Neem hierin de wijzigingen op en geef aan dat de arbeidsovereenkomst ongewijzigd van kracht blijft. Laat ook de werknemer het addendum tekenen.

Lees verder »